Jak si správně vybrat softshellové oblečení?

Softshell - slovní pojem, s kterým se dřív, či později setká každá maminka

A v čem, že se skrývá to jeho tajemství? 

Jedná se o textilní funkční materiál, který zajišťuje do určité míry voděodolnost a ochrání proti větru. Zároveň je měkký, jemný a paropropustný.

Proto ho milují maminky po celém světě.

DSC01644

 

 

U nás na eshopu najdete dva druhy sofshellu:

 

zimní: rubová vrstva je ze silnějšího hřejivého materiálu fleecu - na našem eshopu bez označení

jarní: středně silný softshell s vnitřní stranou z bambusové viskózy - na našem eshopu vždy nese označení JARNÍ

 

A který z těchto dvou si máte zvolit?

Jak už sám název vypovídá zimní sofshell je určený především do chladnějších dní - využijete jak při mírné zimě, tak potom na jaře a na podzim.

Jarní softshell nemá vnitřní zeteplenou vrstvu, zato má velmi funkční membránu, která skvěle odvádí vlhkost a je tedy vhodnější na náročnější outdorové aktivity na jaře a v létě.

 

Jaké druhy oblečení z tohoto materiálu nabízíme?

 

Overaly

0H7A6662jo

Overaly patří do dětského šatníku, protože jsou nejenom slušivé, ale hlavně funkční. Jsou snem každé maminky, která si s nimi může být jistá, že její kulíšek má krytá záda při každé akci. Naše overaly využijete i v nosítku či šátku, jelikož nohavice nejsou ukončené tlapkami, miminko tak netáhne látka mezi nožkami. Doporučujeme od vel.68 - 116 ( u větších velikostí, zejména u holčiček zvažte případnou nutnost vyslečení při potřebě na WC)

 

Bundy a vesty

DSC01646

 

Slušivý střih, praktická délka nad kolena, zapínání na zip a kapuce. Bundičky šijeme od vel.74-80 do vel.140. Bundy a vesty nabízíme ve dvou střizích - křívák a rovný zip. U křiváku zvažte motorickou dovednost Všeho dítěte, především pokud začíná chodit do školky, bude se mu hůře se zipem manipulovat (lépe volit rovný zip).

 

Kalhoty

22547-8

 

Nejkrásnější softshellové kalhoty na trhu. Žádný střih jak přes kopírák. Vyvýšený zadní díl pro krytí zad, velké kapsy. prošívání, reflexní prvky. To vše z nich dělá jedinečný funkční kousek, který podpoří Vašeho kulíška ve zkoumání světa kolem sebe. kalhoty šijeme od vel.74-80 do vel.134.

  

Capáčky a rukavičky

0H7A6653jovyska

 

Capáčky šijeme dostatečně široké pro co největší pohodlí Vašeho zlatíčka, zároveň je okolo kotníčku gumička, aby se botička nevyzula. Capáčky mají praktické zapínání na 2 patentky. Celý capáček je podšitý měkoučkým fleesem, který zajistí dostatečnou tepelnou pohodu Vašemu miminku. Podrážka je z protiskluzného materiálu, takže krůčky Vašeho kulíška budou bezpečnější. Důležité je myslet na to, že se nejedná o botičky, ale capáčky, které jsou určeny pro příležitostnou chůzi. Capáčky z flessu můžete použít při ťapkání venku - v mokré trávě apod., myslete ovšem na to, že softshell není nepromokavý materiál a při velkém zatížení propustí vlhkost.

 

 Celou nabídku softshellu si můžete prohlédnou zde

 

Vaše Kulišárny