gtag('config', 'AW-821272888');

Jak zvolit správnou velikost čepice, korunky, turban čelenky a nákrčníku?

Našli jste na našem e-shopu pokrývku hlavy přesně podle svých představ, ale zvolit správnou velikost se vám zdá jako nadlidský úkol? Protože vám výběr chceme maximálně usnadnit, dali jsme pro Vás dohromady praktického průvodce. Číslování se u jednotlivých značek může trochu lišit, proto je důležité řídit se podle naší tabulky velikostí, kterou naleznete níže na stránkách u každého produktu. S ní si pak naměřený obvod hlavy snadno porovnáte, a správnou velikost tak hravě trefíte hned na první dobrou.

 

1

2

 

I když je dítě věkem spíše ještě prcek, neznamená to nutně, že obvod hlavy bude opravdu malý. Z praxe víme, že děti mají obvody hlav větší, než by se na první pohled mohlo zdát. Doporučujeme tak, pro jistotu, dětem obvod hlavy opravdu přeměřit a přesvědčit se. 

 

Co a jak měřit?

Velikost určuje obvod hlavy. Pro správné měření hlavy použijte krejčovský metr tak, aby metr nebyl moc utažený, ale ani moc volný. Pokud nemáte krejčovský metr, můžete použít kus provázku, který pak můžete změřit pomocí pravítka. Měření proveďte v nejširším místě nad ušima přes spánky a doprostřed čela. Naměřený rozměr v cm porovnejte s velikostí vybraného modelu. V tabulce velikostí jsou uvedený obvody jednotlivých produktů. Vybírejte stejný obvod produktu podle tabulky velikostí přesně podle obvodu hlavy, který jste naměřili. Měření je dobré alespoň jednou opakovat. Pokud nemáte jistotu při výběru velikosti, napište obvod hlavy do poznámky v objednávce, a my Vám ušijeme správnou velikost. Věkové označení v tabulce je pouze orientační.

Zabere to celé jen chvilku a vy si tak budete jistí, že čepka nebo čelenka nebude padat do očí. Snad pro vás bude nákup s tímto tahákem o něco příjemnější.

 

 

 

A teď už můžete přejít k výběru...

Čelenky turban

Korunky

Čepice a ušanky

Nákrčníku

 

Pokud si přesto nebudete vědět rady, neváhejte nás kontaktovat na e-mailu info@kulisarny.cz a my Vám rádi poradíme.

Vaše Kulišárny